BoomerangedXM

XPRESS YOUR SCHOOL

Open dag pakket

Posted at

Voor een school is het belangrijk om voldoende aanmeldingen van nieuwe leerlingen te ontvangen. Hoe breng je de visie van school over op de doelgroep en hoe krijg je leerlingen naar een open dag?

Klik hier voor meer informatie over het open dag pakket.

Schoolkrant

Posted at

De eerste schoolkranten van het nieuwe schooljaar zijn begin oktober verschenen, laat je inspireren en kijk hier naar een aantal voorbeelden.

Schoolmagazine heet voortaan Apprentice XM

Posted at

P E R S B E R I C H T

Cross mediale partner voor scholen breidt aanbod uit

Schoolmagazine heet voortaan Apprentice XM

Apprentice Uitgevers, gespecialiseerd in communicatiemedia voor scholen, stapt af van de naam Schoolmagazine. De nieuwe naam Apprentice XM verwoordt direct het nieuwe cross mediale karakter van de online publisher uit Arnhem.

Scholen, docenten en leerlingen kunnen voortaan via Apprentice XM een veel breder palet aan communicatieproducten realiseren. Naast de schoolkrant gaat het nu ook om de online opmaak en redactie van bijvoorbeeld profielwerkstukken en jaaruitgaven – zoals jaarboeken, een eigen schoolagenda en schoolgids. Bovendien kunnen scholen via Apprentice XM eigentijdse digitale media inzetten, zoals een speciale schoolapp voor smartphones.

Eén portal
In de nieuwe opzet biedt Apprentice XM scholen één handige portal voor al hun communicatiemiddelen: Portal XM. Met abonnementen en logins kunnen alle betrokkenen van een school via deze portal hun verschillende media online opmaken en redactioneel invullen. Met alle voordelen van dien. Zo kan een begeleidend docent op elk moment de voortgang van bijvoorbeeld een profielwerkstuk volgen. Ook kunnen leerlingen tegelijk en vanachter hun eigen pc aan de schoolkrant werken.

Digitaal en drukwerk
De opzet van Portal XM staat borg voor gebruiksgemak en een professionele en uniforme uitstraling van de verschillende media die een school realiseert. Om tot hoogwaardige producten te komen verzorgt Apprentice XM bovendien bijzondere workshops voor redacties van schoolkranten. De digitale media die via Portal XM gerealiseerd worden, kan Apprentice XM ook in drukwerk leveren. Inmiddels maken in Nederland al honderden scholen met succes gebruikt van het aanbod van deze cross mediale partner.

Kijk voor meer informatie op boomerangedxm.com of bel met Ester Mulschlegel 026 – 3617300

Schoolkrant als visitekaartje

Posted at

30 november 2011

Wat kan een schoolkrant betekenen voor de interne en externe communicatie van je school? Het Bornego College ziet de schoolkrant echt als een visitekaartje. Wil je het hele verhaal lezen over de schoolkrant van het Bornego College, kijk dan op de website van Apprentice Uitgevers.

Tips en ideeën op Twitter

Posted at

29 november 2011

Heb je de redactiemap van voor naar achter gelezen en alle voorbeeldmagazines op website uitgespeld? Ben je toch nog op zoek naar meer inspiratie? Of wil je gewoon tips en ideeën krijgen voor het maken van je magazine of schoolkrant? Volg ons dan op Twitter. Via @apprenticexm geven we meer informatie en voorbeelden die het nog leuker maken om een magazine of schoolkrant te maken. Kom dus inspiratie opdoen op Twitter.